Dubbele nationaliteit? Raak je Nederlanderschap niet kwijt!

 

U kunt de Nederlandse nationaliteit verliezen. Het maakt daarbij niet uit of u vanaf uw geboorte Nederlander bent, of later in uw leven Nederlander bent geworden. U kunt de Nederlandse nationaliteit automatisch verliezen. Maar het is ook mogelijk dat de overheid uw Nederlanderschap intrekt.

 • Automatisch verlies van de Nederlandse nationaliteit
 • Intrekken Nederlandse nationaliteit door overheid

  Automatisch verlies Nederlandse nationaliteit

  U kunt de Nederlandse nationaliteit automatisch verliezen . Bijvoorbeeld als u vrijwillig een andere nationaliteit aanneemt. Of als u een Verklaring van afstand aflegt.

  Intrekken Nederlandse nationaliteit door overheid

  Het is ook mogelijk dat de overheid uw Nederlandse nationaliteit intrekt . Bijvoorbeeld als u fraudeert bij het aanvragen en verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. Of als u zich heeft aangesloten bij een organisatie die een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.

  Informatie Campagne Onbedoeld Verlies Nederlanderschap.

  In de Toolkit Dubbele Nationaliteit? Raak je Nederlandse niet kwijt!, vindt u middelen uit de campagne die u kunt downloaden en gebruiken als u zelf wilt communiceren over het voorkomen van onbedoeld verlies van de Nederlandse nationaliteit. Bijvoorbeeld op uw website of Facebookpagina. In de Brochure Nederlandse nationaliteit automatisch verliezen, leest u alles over hoe u uw Nederlandse nationaliteit automatisch kunt verliezen. En hoe u dat kunt voorkomen.

   

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nederlandse-nationaliteit-verliezen

 

 

 

Laat wat van je horen

*