Chipknip

Je bent jaren weggeweest uit Nederland en als je terug komt sta je toch opeens gek te kijken als je in de parkeergarage of in de bedrijfskantine alleen blijkt te kunnen betalen met de chipknip.

 Wat is een chipknip?

Chipknip is een elektronische portemonnee, vooral bedoeld voor bedragen tot ongeveer € 25. Het is zoals het betalen met een bankkaart, verschil is echter dat chip betalingen offline betalingen zijn voor kleine bedragen.

De chipknip is een onderdeel van je persoonlijke bankkaart en op te laden bij speciale oplaadpunten. Als je nog geen Nederlandse bankrekening bezit is er gelukkig ook de Prepaid Chipknip.

 
Wat is Prepaid Chipknip?

Prepaid Chipknip is een elektronische portemonnee met een vooraf betaald bedrag. Het is een  variant van de reguliere Nederlandse Chipknip voor diegenen die niet over een Nederlandse bank- of girorekening beschikken. In tegenstelling tot de Chipknip is de Prepaid Chipknip niet gekoppeld aan een bepaalde persoon of account. Na de besteding kan de lege kaart niet worden opgeladen. Prepaid Chipknip is verkrijgbaar in 4 coupures: € 5, € 10, € 20 en € 50.

Voor wie is Prepaid Chipknip bedoeld?

Prepaid Chipknip is bedoeld voor mensen die niet beschikken over een Nederlandse bank- of girorekening en hebben dus geen pinpas of chipkaart met Chipknip. Bijvoorbeeld, toeristen, buitenlandse zakenlieden, Expats, Remigranten en jongeren zonder een bankkaart.

Hoe betalen met Prepaid Chipknip?
Betalen is snel en eenvoudig en vergelijkbaar met het betalen met Chipknip: u plaatst uw Prepaid Chipknip in de point-of-sale terminal. Op het display zie je het bedrag moet worden betaald. Na verificatie van het bedrag, is alles wat je hoeft te doen druk op de knop ‘Ja’. In slechts een paar seconden, is  uw chip betaling gedaan en het exacte bedrag wordt gedebiteerd van uw Chipknip.

Wat gebeurt er met het saldo op mijn Prepaid Chipknip als deze is gestolen of zoekgeraakt?
Wanneer uw Prepaid Chipknip is gestolen of verloren, verliest u helaas het bedrag op de kaart, net als wanneer je geld te verliezen. Daarom, zo voorzichtig met uw Prepaid Chipknip als u met uw geld en een creditcard of pinpas. 

Prepaid Chipknip is geldig voor onbepaalde tijd?

Nee, de datum van geldigheid afgedrukt op de voorkant van de Prepaid Chipknip. Het is dus niet verstandig om te veel kaarten aan te schaffen.

Helaas is de prepaid chipknip op weinig plaatsen te verkrijgen.

Op de site van www. interegi.nl kunt u de verkooppunten opzoeken.