Ervaring van een Repat met NewOptions

Een terugkerende expat vertelt:

“Na afwisselend in Nederland en het buitenland te hebben gewoond, besloten we ons nu te gaan settelen in Nederland. In het verleden had ik al eens contact gehad met New Options en in de vijf gesprekken die we voerden, deels via skype, deels in Rotterdam, ging het over netwerken, zelfinzicht, cv, etc.

Begin november sloten we af. De verhuizing naar Nederland is achter de rug, een nieuw huis is gekocht en de stap naar nieuwe activiteiten gezet.

Wat ik prettig vond is dat er via Skype meteen contact mogelijk was, met een gezicht erbij. Het e-learning pakket is heel handig omdat het altijd en overal te raadplegen is, je goed ondersteund in je denkproces en een echt stukje training geeft. Niet alleen nadenken, vooral ook doen!

Ik raad vrienden en collega’s die ook terug gaan naar Nederland van harte aan om New Options in te schakelen.”

Vooral ook doen!

Dat stukje over “vooral ook doen” lees ik graag. Soms hebben mensen de neiging om eindeloos te blijven werken aan een cv of nadenken over wat allemaal wel of niet kan.

Eerlijk gezegd heb ik daar soms ook wel eens last van. Tegelijkertijd: de daadkracht die je als Dutch Repats in je werk stopt, kun je natuurlijk ook gebruiken bij het terugkomen.

Mijn suggestie: overweeg je terug te komen naar Nederland, neem dan NU contact met NewOptions op.

 

Reacties

 1. Geachte Mevr. Dijkman,

  Heb zojuist deze site gevonden en NU gelezen. Ben helaas te laat voor het weekend in January.

  De laarste 10 jaar ben ik als Engelse instructor werkzaam geweest in Bangkok. Ik zou heel graag naar Nederland terug willen.
  Wat kan en moet ik doen om dat te bewerkstelligen?

  Mijn family woont gelukkig nog in Rotterdam.

  Hoog achtend,

  Jan Veer

 2. Henriette zegt:

  Hallo…..
  Ik heet henriette
  Woon nu 10 jaar in spanje
  Kan nog steeds geen redelijk spaans spreken,en verstaan,
  Ben pensionado ,zonder pensioen,maar wel aow .
  Voel me ontzettend eenzaam,ook doordat ik niet goed spaans kan. Ben wel gek op het mooie weer en het strand,en het goedkopere leven hier.in mijn kleine huurflatje. Dat is het enige,ik mis mijn sportclub in denhaag.waar ik zeker 3 x in de week,gezellig na t sporten koffie of fris kan drinken,en met anderen in eigen taal kan spreken. Hier moet ik alles alleen doen,en aansluiting met gelijk gestemden,vind ik hier niet.
  Ik wil in een senioren flat stadhouderslaan of omgeveving wonen,hoe kan ik de terugkeer ,regelen,verhuizing,ik heb niet veel financieen,en moet een medische ingreep ondergaan,die ik liever,in mijn eigen taal kan spreken over alles wat ik moet ondergaan.,

 3. Hallo, wij zijn een zendingsgezin en komen na 4 jaar Filippijnen weer terug naar Nederland. We hebben nog geen huis, geen baan en geen spaargeld. Hoe kunnen we dit aanpakken? Mijn man was 4 jaar terug kwaliteitsmanager in een metal fabriek en ik manager van een thuiszorg team. Onzz kinderen zijn 11 en 15 jaar en hebben uitsluitend Engelstalig onderwijs gehad.

Laat wat van je horen

*