Mobiele opslag

Inzet van mobiele opslag vaak vergeten

Er zijn meerdere mogelijkheden om de huisraad van A naar B te verplaatsen. Het is soms makkelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar meestal is het beter om dit uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Ook is er nog een middenweg mogelijk: gebruik maken van mobiele opslagruimte.

Bij mobiele opslagruimte wordt er een verhuisbox op adres A afgeleverd, en zodra deze is gevuld, wordt deze door de verhuurder van de opslagruimte opgehaald. Dan kan de opslagbox afgeleverd worden op adres B, of tijdelijk worden opgeslagen. Hier kan de opslagruimte worden leeggehaald op de bestemming of nog in de opslag blijven staan. De lege box wordt dan aan het einde van de dag opgehaald door de verhuurder.

Deze vorm van verhuizen kan goed toegepast worden als de verhuizing te groot is om zelf te doen, maar te klein is om een groot verhuisbedrijf in te schakelen. Ook bij emigratie of remigratie is deze manier van opslaan interessant. Het kan enorm schelen in de kosten, om dat zeker te weten is het verstandig om meerdere offertes bij meerdere aanbieders aan te vragen.

Tijdelijke opslagboxen zijn verkrijgbaar in de maten 2x2x2, oftewel 8 m³. Per keer kunnen maximaal 5 opslagboxen tegelijk bezorgen worden, dat is in totaal 40 m³. Een dergelijke inhoud geeft ruimte voor een grote hoeveelheid goederen die in één keer bezorgd kunnen worden. Over het inladen van een mobiele opslagbox wordt ongeveer anderhalf uur gedaan.

De opslag kan ook worden gebruik bij tijdelijk werk in het buitenland of als er naar een kleinere woning wordt verhuisd. Tegen een laag tarief kan het teveel aan spullen in een droge, beveiligde omgeving worden opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat de spullen ook verzekerd is, moet wel even doorgegeven aan de inboedelverzekering waar de spullen zich bevinden.

Zodra u gaat verhuizen loont het de moeite om te onderzoeken of het een gunstige optie is om van mobiele opslagruimte gebruik te maken. Zodra u over genoeg helpende handen beschikt, kan het een goedkope en eenvoudige oplossing zijn.

Reacties

  1. Het is inderdaad een optie die vaak over het hoofd wordt gezien. Wel is het zo dat je altijd de voor- en nadelen naast elkaar moet leggen.

Laat wat van je horen

*